În contextul dezvoltării unei armonioase colaborări dintre mediul academic și cel economic, studenții specialității „Inginerie și management în telecomunicații” din cadrul Facultății Electronică și Telecomunicații, UTM au efectuat pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie 2021 noi vizite de studiu la Compania StarNet din Chișinău.

 

Experții StarNet le-au vorbit studenților despre importanța telecomunicațiilor în dezvoltarea economiei digitale în secolul 21, despre cum se creează o carieră profesională în acest domeniu și care ar fi pașii de urmat pentru a se dezvolta profesional ca ingineri în Tehnologia informației și a comunicațiilor. Le-au sugerat să-și elaboreze și un plan individual în acest scop, care ar include:

  1. Formarea obiectivelor;
  2. Planificarea dezvoltării;
  3. Racordarea obiectivelor cu planul de dezvoltare;
  4. Rezultatele planului de dezvoltare;
  5. Evaluarea rezultatelor dezvoltării.

Fiecare specialist și-a expus motto-ul de care se ghidează în viața profesională:

  • „Nimeni nu știe ce ne va duce ziua de mâine și cu siguranță nu pot să prezic unde voi fi eu peste câțiva ani” – Nicolae LEAHOVCENCO, șef echipă;
  • „Just do it!” – Doina URSACHILĂ, șef Direcție Relații Clienți;
  • „Orice lucru trebuie făcut cu tragere de inimă. Dacă nu-ți place, lasă pe altcineva să facă în locul tău”, manager serviciu Monitorizarea Rețelei;
  • „R-Responsabilitate în toate începuturile”, Nicolae LEPODATU, manager activitate comercială.

Aceste citate au prins sens practic pentru studenții IMTC. Ei au avut posibilitatea să urmărească „pe viu” unele activități desfășurate în cadrul companiei și au sesizat cât de complicată, dar și interesantă este munca unui inginer în domeniu.

Administrația FET se declară profund recunoscătoare companiei StarNet pentru contribuția la formarea și ghidarea tinerei generații în orientarea profesională și exprimă sincere mulțumiri pentru susținerea acordată HR Director Liubovi LEAHU și Human Ressurces Recruter Serafima CALANCEA.