STUDENȚII FET-UTM EXPLOREAZĂ COMPANIILE DIN DOMENIUL DE SPECIALITATE – MOLDTELECOM ȘI STARNET

Pe 1 martie, studenții anului I, programele de studii „Inginerie și management în telecomunicații”, „Rețele și software de telecomunicații” și „Tehnologii și sisteme de telecomunicații” din cadrul Facultății Electronică și Telecomunicații au efectuat excursii la două companii importante din domeniul de specialitate al FET – Moldtelecom și StarNet, organizată de administrația Facultății, în parteneriat cu Inna KHIRIAKOVA – director Resurse Umane, SA Moldtelecom, și Serafima CALANCEA – Human Ressurces Recruter, StarNet.

Ferm convinși că colaborarea reciprocă este instrumentul de bază în realizarea scopurilor, proiectelor și planurilor de viitor, administrația și profesorii FET mențin relații strânse cu companiile din domeniul Telecomunicaţiilor, relații care se dovedesc a fi de bun augur pentru tot ce înseamnă integrare, dezvoltare, creștere, reușită. Astfel, studenții au fost familiarizați cu rolul comunicațiilor electronice în dezvoltarea economiei digitale, dezvoltarea sectorului de telecomunicații și impactul acestuia la nivel național și mondial, obiectivele trasate în prestarea serviciilor calitative și diversificate, astfel încât să satisfacă necesitările clienților. Impactul acestora asupra diverselor ramuri ale economiei şi a societăţii în ansamblu sunt de ordin major.

Specialiștii companiilor i-au condus pe studenți în secțiile în care activează și le-au vorbit despre specificul și impactul activității în dezvoltarea continuă a comunicațiilor electronice, subliniind impactul inginerilor în dezvoltarea societății și principalele motivații economice și sociale de dezvoltare profesională și personală a studenților care aleg să devină ingineri în domeniul TIC. În context, reprezentanții companiilor le-au confirmat studenților că pentru a fi în pas cu tehnologia, în acest domeniu în continuă dezvoltare se impune necesitatea învățării pe tot parcursul vieții. Tocmai de aceea agenții economici de profil oferă multiple beneficii specialiștilor din domeniu încă din studenție.

Reprezentanții companiilor i-au asigurat pe studenții FET-UTM că ușile sunt mereu deschise pentru ei, unde sunt așteptați să-și clădească o carieră de succes.

Administrația FET-UTM se declară profund recunoscătoare pentru buna colaborare cu companiile Moldtelecom și StarNet – companii de top pe piața tehnologiilor informaționale și comunicațiilor electronice din Republica Moldova, care oferă un spectru larg de servicii de ultimă generație şi  care înțeleg necesitatea instruirii studenților în cadrul companiei și contribuie la formarea și ghidarea studenților în orientarea profesională.

Sincere mulțumiri pentru ospitalitate, buna organizare, informațiile prețioase și atmosfera prietenoasă din cadrul companiilor!