FET-UTM ȘI CLARITECH ORIENTEAZĂ STUDENȚII SPRE ENGINEERING

Facultatea Electronică și Telecomunicații a Universității Tehnice a Moldovei, în parteneriat cu compania românească CLARITECH, au organizat în regim online Târgul de joburi pentru studenți și masteranzi.

Compania CLARITECH, cu sediul la București, având și un birou regional la Cluj-Napoca, este furnizor și integrator de servicii pentru infrastructura de telecomunicații și sisteme IoT care are ca obiectiv valorificarea tehnologiei într-un mod sustenabil, oferind servicii complete de business și soluții IoT pentru optimizarea eficienței în ecosistemul tehnologic.

Studenții FET-UTM au fost îndrumați să descopere împreună cu CLARITECH ce li se potrivește mai bine:

Ingineria radio, la care:

  • vor învăța cum se proiectează sisteme radio, folosind un software specializat;
  • vor acumula cunoștințe despre tehnologiile 2G, 3G, 4G, și 5G, despre antene și propagare radio;
  • vor interacționa cu echipe tehnice și cu clienții companiei pentru identificarea celei mai eficiente metode de instalare a echipamentelor.

În acest fel, își vor consolida cunoștințele și vor învăța despre propagarea radio.

Inginer automatist, la care:

  • vor descoperi cum funcționează sistemele IoT, rețelele de senzori și diversele echipamente de automatizare inteligentă;
  • vor vedea cum se configurează și instalează un echipament, precum și sistemele software pentru management și colectare date;
  • vor învăța despre ultimele tehnologii IoT și despre metodele moderne de vizualizare a datelor.

Studenții FET-UTM au fost îndemnați să aplice pentru ENGINEERING INTERNSHIP, unde vor avea posibilitatea să acumuleze cunoștințe noi în domeniul IoT și să contribuie efectiv la proiectele companiei și la dezvoltarea lor profesională.