CUM SĂ TE PREZINȚI LA INTERVIUL DE RECRUTARE? – SUGESTII MARCA ȘTEFANINI GROUP

Cum și unde ai putea să-ți cauți un loc de muncă? Cum să-ți întocmești CV-ul? Cum să te pregătești, dar și să susții un interviu de recrutare eficient?

 

Studenții de la ciclurile I – Licență și II – Master din cadrul Facultății Electronică și Telecomunicații a Universității Tehnice a Moldovei au avut prilejul să participe la un workshop interactiv, organizat în format online pe tema „Sfaturi și trucuri pentru un interviu” de către reprezentanta Stefanini GROUP a cunoscutei companii de IT cu o prezentă în peste 40 de țări, inclusiv în Republica Moldova – Cristina DOLOSCAN, specialist recrutare.

Acest atelier a constituit prilejul perfect de a-i ajuta pe studenți să înțeleagă cele mai importante aspecte atunci când aplică pentru un loc de muncă și participă la un interviu, dar și să-și evalueze experiențele anterioare în acest sens. Concluzia la care au ajuns participanții la acest dialog interactiv a fost evidentă: atitudinea contează!

Studenților le-au fost prezentate o serie de  perspective, soluții și sfaturi pentru a-și dezvălui eficient cunoștințele, abilitățile, talentele care să-i avantajeze în selecția pentru poziția la care aspiră:

– Petreceți timp cercetând domeniul de activitate și cerințele companiei.

– Asigurați-vă că înțelegeți responsabilitățile de serviciu și competențele necesare.

– Pregătiți întrebările pentru intervievator – un interviu este o discuție pe două direcții și ar trebui să o vedeți ca pe o oportunitate de a afla rolul și scopul activității companiei respective.

Concluzia principală ar fi sesizarea faptului că selecția are (ar trebui să aibă) „două capete”: nu doar companiile selectează candidații, ci și candidații selectează companiile! Iar  fiecare contact este o experiență de evaluare reciprocă!